Liga Studenților (LS IAȘI) îi solicită premierului Nicolae Ciucă să îl demită din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației pe Gigel Paraschiv, considerat „mâna dreaptă” a lui Sorin Cîmpeanu, iar ministrului Educației, Ligia Deca, îi solicită să îi elimine din minister, în limita posibilităților legale, pe colaboratorii apropiați ai lui Cîmpeanu și să faciliteze accesul organizației la întâlnirile care au loc cu asociațiile studențești. Sorin Cîmpeanu și Gigel Paraschiv au blocat constant, din noiembrie 2019 până în prezent, accesul Ligii Studenților (LS IAȘI) la orice consultare la nivel ministerial la solicitarea unor organizații studențești docile în raport cu decidenții.

Gigel Paraschiv a fost secretar de stat sub 12 miniștri ai educației, fiind cel mai longeviv demnitar din Educație. El a fost membru în conducerea școlii doctorale a Academiei Naționale de Informații a SRI și în celebra Academie de Științe ale Securității Naționale (ASSN), patronată de Gabriel Oprea și George Maior, cunoscută drept un club select de persoane implicate în structurile de forță ale statului și în politică care au în comun plagiatul ca practică academică.

Paraschiv a fost constant mâna dreaptă a lui Sorin Cîmpeanu în toate demersurile acestuia de a-i scăpa pe marii plagiatori ai țării, cu care cei doi sunt în diverse legături, fie prin tergiversarea procedurilor de analiză a tezelor de doctorat, fie prin susținerea de modificări legislative precum includerea „dreptului” de a renunța la titlul de doctor sau proiectele de modificare a metodologiei CNATDCU, dar și actualele proiecte de lege ale educației.

În februarie 2020 Liga Studenților (LS IAȘI) a dezvăluit cum Gigel Paraschiv a încercat să blocheze publicarea tuturor tezelor de doctorat pe platforma REI a Ministerului Educației, prin intermediul unei adrese transmise universităților, fără știrea ministrului de la vremea aceea, Monica Anisie, pe motiv că s-ar încălca Regulamentul European de Protecție a Datelor (REPD/GDPR).  Ca urmare a intervenției publice a Ligii Studenților, Monica Anisie a forțat publicarea tuturor tezelor de doctorat din 2016 până în prezent, peste voința lui Paraschiv.

În aprilie 2017 Gigel Paraschiv a fost implicat în scandalul modificării metodologiei de studii pentru admiterea studenților etnici români, prin care „specialiștii în securitate națională” din zona educației, asociați cu ASSN și membri ai Partidului Social Democrat (PSD), au fost deconspirați că fac, de fapt, jocurile Rusiei și ale partidelor pro-ruse și anti-românești din Republica Moldova, în special ale Partidului Democrat din Moldova (PDM), condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Aceştia urmăreau limitarea numărului de studenţi etnici români prin îngreunarea procedurii de admitere. La momentul respectiv, Gigel Paraschiv a încercat, evident, fără succes, să determine conducerea Ligii Studenților (LS IAȘI) să abandoneze subiectul.

„Sorin Cîmpeanu conduce în continuare învățământul universitar prin intermediul lui Gigel Paraschiv, secretar de stat pentru învățământul superior, care a fost în tot acest timp mâna lui dreaptă. Fără înlocuirea lui cu o persoană neimplicată politic și care nu face parte din mafiile universitare, demisia ministrului Cîmpeanu și înlocuirea lui cu Ligia Deca nu sunt decât o mișcare de imagine a lui Klaus Iohannis care urmărește să satisfacă interesele de partid ale PSD-PNL-UDMR în educație, folosindu-se de imaginea aparent nepătată a noului ministru. Ministerul Educației trebuie «decîmpenizat» în primul rând prin demiterea lui Gigel Paraschiv, eliberarea din funcție a consilierilor aduși de Cîmpeanu în instituție și eliminarea monopolului pe care îl au unele organizații studențești la consultările care au loc regulat la minister şi transparentizarea tuturor dezbaterilor şi consultărilor care au loc cu privire la acte normative, inclusiv cu privire la ordine de ministru.” a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, președinte Liga Studenților (LS IAȘI).