Crosul universitar „Fuga la ștafetă”, organizat de Student Sport, powered by Intersport, se pregătește pentru start în regiunea Moldovei.

Startul se va da la Iași, unde participanții se întâlnesc în Piața Palatului, vineri, 23 mai 2014, de la ora 12:00. Crosul se adresează studenților de la toate universitățile ieșene și nu numai, care se vor întrece pe traseul Piața Palatului – Hala Centrală – Str. Sfântul Lazăr – Podu Roș – Piața Palatului (finish). Prima etapă, desfășurată la Cluj, a reunit la start peste 350 de studenți.

Toți cei interesați se pot înscrie online, accesând urmatorul link: http://www.studentsport.ro/inscrieri-cros/ , sau în ziua concursului, prezentând cartea de identitate și carnetul de student.  Alergătorii vor parcurge o distanță de aproximativ 2,5 kilometri. Atât primii 3 studenţi, cât şi primele 3 studente care ajung la linia de sosire, vor pleca acasă cu premii constând în diplome, medalii, cupe, dar si alte cadouri oferite de către partenerii evenimentului. Toată lumea va beneficia de apă.  Primul clasat la fiecare categorie (feminin și masculin) va participa la etapa finală, ce va avea loc la Craiova. Premiul cel mare constă într-o excursie în Antalya, oferită de QNET. La eveniment sunt așteptați toți iubitorii de sport, însă la finalul concursului vor fi premiați doar studenții.

După etapa de cros de la Iași, vom preda ștafeta la Constanța, pe 28 mai 2014, începând cu ora 10:00, având ca punct de plecare Sala Sporturilor. Ultima etapă, va avea loc la Craiova pe data 31 mai 2014, la Parcul Romanescu, începând cu ora 12:00.

Ana Maria – Brânză, ambasadoarea acestui eveniment și cea mai bună spadasină a anului 2013, a declarat: „Ca ambasador Student Sport, rolul meu este să promovez această inițiativă, dar încă de la început mi-am dorit să mă implic mai mult. Mi-am dorit să particip la competiții și să fiu mai aproape de studenți. Mulțumesc, Student Sport, pentru această ocazie și pentru munca voastră! Succes tuturor participanților în competițiile organizate de Student Sport”.

Campionatele Universitare sunt organizate cu sprijinul sponsorilor și partenerilor: Coca-Cola, Cris-Tim, Intersport, Agenția Națională Anti-Doping, Radio România, Blue Air,  Trespass, Domeniile Ostrov, eCopier, Fan Courier, Qnet, Metrorex, Phillips, DAC Construcții, Xerox, Lac de Verde Breaza, Primăria Municipiului Iași, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași, Crucea Roşie, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași, Liga Studenților din Universitatea. „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (LS IAŞI), ASC Chemis, ANOSR, LSRS, stiriong.ro, și al partenerilor media: Dolce Sport, Prosport, Agerpres, studentie.ro, Sport în România, Vision Media Plus, sportrevolution.ro, onlinestudent.ro, TeleM, Bună Ziua Iași, Neața Iași, IQool, Iași1, Iași Live, Live Iași, Dan Teodorescu Sport Fan Club, iasirally.ro .

Mai multe detalii despre crosul universitar și competițiile Student Sport se află pe site-ul organizației, www.studentsport.ro, sau pe pagina oficială de Facebook:  www.facebook.com/StudentSport.