Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) solicită redacţiilor Ziarul de Iaşi şi Gândul respectarea dreptului la replică în urma apariţiei articolului Universitatea „Cuza” dă în judecată o ligă studenţească. „Abuzează de numele instituţiei” în Ziarul de Iaşi şi articolului O ligă studenţească din România este dată în judecată de o universitate din cauza numelui ales în Gândul, ambele redactate de către domnul Cătălin Hopulele.

În articole este relatat faptul că Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a dat în judecată Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi pentru că aceasta înglobează în denumire numele instituţiei.

Domnul Cătălin Hopulele, care a redactat cele două articole, a indus în eroare opinia publică cum că numele organizaţiei ar fi Liga Studenţilor Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, omiţând prepoziţia „DIN” care are rolul de a se face clar înţeles faptul că este vorba despre o organizaţie a studenţilor din universitate, nu de o organizaţie care a furat numele universităţii.

Prin această eroare au fost aduse prejudicii de imagine Ligii Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI), articolele fiind preluate în ediţiile on-line ale mai multor publicaţii, lăsându-se să se creadă că aceasta şi-a însuşit, pur şi simplu, numele instituţiei în care activează, intitulându-se «Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi», pe când numele ei complet este Liga Studenţilor DIN Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În acest sens, vă solicităm publicarea prezentului drept la replică şi rectificarea erorii în articolele publicate.

Vă mulţumim anticipat!