Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) solicită Consiliului Local al Municipiului Iaşi să adopte cu unanimitate în şedinţa de mâine, 31 martie, proiectul de hotărâre prin care toţi studenţii şi elevii vor putea primi abonamente şi bilete reduse cu 50%. Şedinţa de Consiliu Local va fi deschisă publicului şi va avea loc de la ora 10 în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Iaşi.

La începutul lunii ianuarie, Liga Studenţilor (LS IAŞI) a iniţiat o serie de întâlniri cu autorităţile locale în vederea la majorării reducerilor la transportul local în comun în conformitate cu Legea Educaţiei Naţionale. Conform proiectului, biletele şi toate abonamentele vor fi reduse la jumătate de preţ. Pentru ca biletele să fie valide, studenţii vor trebui să poarte asupra lor carnetul de student sau o legitimaţie de călătorie, iar elevii carnetul de elev. Studenţii şi elevii orfani sau care provin din centrele de plasament vor beneficia de gratuitate la transportul în comun.

De aceste reduceri vor beneficia atât studenţii de la universităţile de stat, indiferent dacă urmează o formă de învăţământ bugetată sau cu taxă, cât şi studenţii de la universităţile private, precum şi elevii.

De asemenea, tot joi va fi supus votului şi proiectul de hotărâre iniţiat de executivul Consilului Local, prin care ar urma ca abonamentele studenţeşti subvenţionate în parteneriat cu universităţile să fie reduse de la 13 la 10 lei.

„Începând de joi, municipiul Iaşi ar putea deveni primul centru universitar din ţară în care se va respecta această prevedere din Legea Educaţiei Naţionale în ceea ce priveşte acordarea de reduceri la transportul în comun pentru elevi şi studenţi. Solicităm ferm membrilor Consiliului Local să voteze cu responsabilitate şi facem un apel către studenţii şi elevii ieşeni să participe la această şedinţă la care se va decide reducerea tarifelor la transportul în comun” a declarat Silvian-Emanuel Man, preşedinte LS IAŞI.

Acest demers iniţiat de Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) este susţinut de Liga Studenţilor din Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veteriană „Ion Ionescu de la Brad” (LSUSAMV), Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI), Asociaţia Studenţilor Bioingineri (ASB), Asociaţia Studenţilor Chimişti CHEMIS şi Liga Studenţilor de la Mecanică (LSM).

foto: Cronica de Iaşi