Stimaţi colegi, avem o serie de anunţuri importante pentru voi:

1. Burse
Bursele vor fi virate în conturi joia aceasta, în data de 29 ianuarie. Există posibilitatea să nu se poată efectua toate plăţile joi. De aceea, o parte din burse vor fi virate vineri sau luni. Bursa acoperă şi perioada sesiunii!

O parte dintre voi nu au primit bursele pentru lunile octombrie şi noiembrie. Vă rugăm să obţineţi de la banca al cărei client sunteţi un extras de cont, în care să se vadă dacă vi s-au virat bursele pentru lunile octombrie şi noiembrie (în periaoda 25 noiembrie – 4 decembrie).

În cazul în care nu vi s-au virat, va trebui să semnalaţi personal acest lucru la Departamentul Burse (Cămin 12, camera 4) sau la numărul de telefon 0232.20.15.77.

2. Restanţe
Am acţionat în instanţă Universitatea la Tribunalul Iaşi în baza legii 554/2004, solicitând suspendarea şi anularea noului Regulament pentru studii universitare de licenţă, care a fost adoptat prin încălcarea art. 136 alin. 2 din Legea Educaţiei Naţionale.

Prin noul Regulament pentru studii universitare de licenţă au fost introduse taxele pentru restanţele din anii anteriori. După ce actul va fi suspendat şi anulat, Liga Studenţilor (LS IAŞI) va întreprinde toate demersurile necesare ca studenţii care au fost afectaţi de adoptarea ilegală a acestui regulament şi a acestor taxe de restanţe să îşi recupereze banii achitaţi!

În acest sens, îi rugăm pe studenţii care au achitat aceste taxe să păstreze chitanţele şi să ne contacteze folosind formularul din secţiunea contact.

Recuperarea banilor se va putea face abia DUPĂ ce Tribunalul Iaşi va anula prin hotărâre judecătorească noul Regulament.

3. Adeverinţe RATP
S-a modificat calendarul de eliberare a adeverinţelor RATP, la solicitarea facultăţilor. Astfel, adeverinţele RATP vor putea fi eliberate doar în următoarele intervale calendaristice:

– 12-16 ianuarie
– 16-23 martie
– 20-24 aprilie
– 18-22 mai

Pentru orice alte probleme, nu ezitaţi să ne scrieţi folosind formularul de aici.

Vă urăm mult succes în sesiune!