Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) vă invită la o conferinţă tematică în care vom afla împreună mai multe despre mecanica cerească, adică despre studiul și descrierea mișcărilor obiectelor cerești, cum ar fi stelele şi planetele.

Invitatul nostru va fi lect. univ. dr. Cătălin Galeş.

Evenimentul va avea loc Marţi, 15 aprilie, de la ora 19:00 în amfiteatrul II-4 (Corp A, etaj II)

Intrarea este liberă!

,,LS IAŞI şi-a propus să pună în valoare celebrarea diverselor ramuri ale științei. Conferinţa anterioară  «Matematică: De la filozofie la știință» organizată în data de 5 martie 2014, ce i-a avut ca invitați pe domnii  prof. univ. dr. Ioan Tofan şi prof. univ. dr. Marcel Agop, a adus în atenție frumusețea matematicii și mecanicanismul de gândire al acesteia.

Conferința «Dinamica Corpurilor Cerești» se adresează tuturor celor pasionați de astronomie, fiind în aceași săptămână cu Ziua Mondială a Astronomiei. Un alt obiectiv al conferinței este de a aduce la cunoștința publicului de resursele de care dispune orașul pentru cei curioși sau pasionați de această știință, mai exact Planetariul și Observatorul.

Invitatul nostru va fi domnul lect. univ. dr. Cătălin Galeş, cadru universitar la Facultatea de Matematică din cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi.” – Ciprian Dicu, coordonatorul departamentului Activităţi Academice şi Cercetare Ştiinţifică din cadrul Ligii Studenţilor din UAIC.

Evenimentul se încadrează într-o serie de manifestări organizate de LS IAŞI în vederea promovării cunoaşterii ştiinţifice şi a rezultatelor pe care le au cercetătorii şi olimpicii români în diferite domenii de studiu. În cazul astronomiei şi astrofizicii, menţionăm rezultatele lotului naţional de astronomie al României, care a adus în ultimii ani rezultate deosebite, încununate cu reuşita de anul trecut unde a obţinut două medalii de aur, două de argint şi una de bronz la Olimpaida Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Anul acesta, Olimpiada Internaţională va fi organizată la începutul lunii august, la Suceava.