Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (LS IAŞI) a reuşit să soluţioneze problema carnetelor de cupoane pentru studenţii Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi (UAGE), care nu şi-au primit la timp documentele necesare pentru a beneficia de reducerea de 50% la transportul feroviar.

Numărul de carnete de cupoane pentru 2015 furnizat de Ministerul Transporturilor către Ministerul Educaţiei Naţionale a fost insuficient. Astfel, universităţile care nu au trimis în timp util cererile pentru carnetele de cupoane la Ministerul Educaţiei, au fost nevoite să aştepte, cum este cazul UAGE.

În urma unor discuţii purtate atât cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, cât şi cu Direcţia Economică a UAGE, situaţia a fost soluţionată. Astfel, studenţii UAGE vor primi carnetele de cupoane imediat după Sărbătorile Pascale.

„Studenţii Universităţii de Arte merită să fie reprezentaţi corespunzător. Drepturile lor nu sunt negociabile! Îi invităm să vină alături de noi în vederea rezolvării problemelor cu care se confruntă. Doar împreună putem constitui un corp studenţesc activ şi implicat civic care să producă schimbarea pe care ne-o dorim cu toţii în sistemul educaţional.” a declarat Silvian-Emanuel Man, preşedinte LS IAŞI.

Liga Studenţilor (LS IAŞI) este o organizaţie studenţească independentă şi nonpartizană, cu activitate civică şi sindicală, creată pentru a apăra drepturile şi interesele studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, dar şi din alte instituţii de învăţământ superior, fiind deschisă studenţilor din toate universităţile ieşene.